Integrale Actie Buurtpreventie


Gemeente, politie en buurtpreventie slaan handen ineen en gaan samen de straat op om de buurt veiliger te maken. 

Op 12 januari van 19.00 tot 20.30 uur.Verzamelen om 19.00 uur in het Raadhuis. 

Gemeente, politie en de werkgroepen buurtpreventie trekken al geruime tijd samen op om het aantal woninginbraken in de gemeente Alphen-Chaam terug te dringen. In Galder en in de wijken Wolfsdonk en de Brabander in Chaam is buurtpreventie van de grond gekomen. 
In deze donkere maanden blijkt echter dat het nog lastig is om grip te krijgen op het terugdringen van het aantal woninginbraken. Daarvoor is het belangrijk om buurtpreventie verder uit te breiden naar andere wijken van Chaam. 

Op maandag 12 januari gaat de werkgroep buurtpreventie samen met politie en gemeente de straat op in Chaam om te flyeren in enkele wijken. De buurtbewoners worden opgeroepen om zich bij buurtpreventie aan te sluiten en eventueel straatcontactpersoon te worden. De politie voert uitgebreide controles uit om woninginbraken te voorkomen.       Met buurtpreventie organiseren we meer ‘ogen en oren’ voor de politie. 

De straatcontactpersonen zorgen ervoor dat informatie over verdachte situaties aan de politie wordt doorgespeeld. Ook krijgen zij actuele informatie over de veiligheid van de gemeente en vindt er regelmatig veiligheidsoverleg plaats.

Wil je actief worden in jouw buurt, meld je dan nu aan; Aanmeldingsformulier Buurtpreventie