Fotowedstrijd Dorpsraad Chaam 'ONTSPANNEN IN HET BUITENGEBIED VAN CHAAM'

Welke Chaamse fotograaf verfraait een jaar lang de geldautomaat?

Vorig jaar juli, net voor de Acht van Chaam, werd de geldautomaat van de Rabobank op de hoek Wouwerdries – Baarleseweg in gebruik genomen. De Dorpsraad Chaam heeft vanaf het moment dat de Rabobank haar deuren in Chaam sloot er voor gepleit om de pinvoorziening in Chaam te behouden. Vanaf juli vorig jaar wordt de geldautomaat dagelijks druk bezocht. Een belangrijke voorziening dus, die bijdraagt aan de leefbaarheid in Chaam.

Na overleg met de gemeente Alphen-Chaam en Rabobank De Zuidelijke Baronie, zijn er veel locaties de revue gepasseerd. De locatie Wouwerdries bleek de enige mogelijke optie. Een van de voorwaarden die de dorpsraad daarbij stelde was dat de geldautomaat werd voorzien van ‘typische Chaamse foto’s’.  Uiteraard kan dan een wielrenner niet ontbreken, maar ook foto’s van de prachtige omgeving van Chaam sieren de pinbox.

De Dorpsraad Chaam heeft samen met Rabobank De Zuidelijke Baronie het initiatief genomen om één van de foto’s op de geldautomaat jaarlijks te wisselen. Fotografen, woonachtig in Chaam kunnen hun foto inzenden in de maand juni.

Voorwaarden voor de fotowedstrijd zijn hier te lezen, klik Voorwaarden fotowedstrijd Dorpsraad Chaam.pdf.

Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de dorpsraad, Rabobank De Zuidelijke Baronie en de organisatie Acht van Chaam, selecteert uit de inzendingen de drie beste foto’s. Dit drieluik wordt vanaf woensdag  5 juli 2017 gepubliceerd op de website van de dorpsraad.

Inwoners van Chaam kiezen vervolgens hieruit hun favoriet. De winnende foto wordt op de lange zijde van de geldautomaat aangebracht, met naamsvermelding van de fotograaf.

Burgemeester Joerie Minses en de voorzitter van de Acht van Chaam, Stan La Haye, zullen de winnende foto aan het begin van de ‘Nacht van Chaam’ onthullen.

Het thema voor de foto is dit jaar: "ONTSPANNEN IN HET BUITENGEBIED VAN CHAAM”.

Ter inspiratie een foto van Sandra Hendriks, maar interpreteer het thema zo breed mogelijk

Beste fotografen, laat u inspireren door dit thema en verras de jury met uw ‘mooiste platen’. Interpreteer het thema zo ruim mogelijk. Misschien kiezen de inwoners van Chaam uw foto en is deze een jaar lang met naamsvermelding te zien in het hart van Chaam.

Voor eventuele vragen, stuur een e-mail naar info@dorpsraadchaam.nl.