Project Buurtverenigingen

Yvonne van Amsterdam Coördinatie
Ria Loomans Coördinatie

Publicaties:

Aanmelden: Wanneer je het leuk vindt om het buurtverenigingsleven in Chaam verder te enthousiasmeren, meld je dan nu aan via het Aanmeldingsformulier Buurtverenigingen
Omschrijving project:

Buurtverenigingen kunnen sterk bijdragen tot een goede leefbaarheid in een dorp. Het zijn vaak de ogen en oren van een gemeenschap, maar ook voor de dorpsraad. Voor beleidsmakers kunnen buurtverenigingen goede bronnen zijn voor het te ontwikkelen beleid of kunnen als klankbordgroep functioneren. Actieve buurtverenigingen zorgen ook weer voor goede sociale contacten onder de inwoners in het dorp, wat weer bijdraagt aan de leefbaarheid. Het gegeven dat er een redelijk aantal personen ontevreden is over dit onderwerp en een groot aantal niet van toepassing, is voor de dorpsraad reden genoeg om hier verder in te duiken. Hoeveel actiever buurtverenigingen zijn er en waar niet. Kan het enthousiasme van de actieve buurtverenigingen misschien aanstekelijk werken voor de ‘slapende buurten’? Ook de regelmatige opmerking, ‘ik ben hier niet geboren en zal wel nooit een Chamenaar worden’ kan hier misschien in mee worden genomen.

Doel: Zal in een later stadium door de projectgroep gedefinieerd worden.

Status project:
Het project moet nog opgestart worden. Wanneer voldoende leden zich aangemeld hebben, zal het project van start gaan.

Interessante links:

www.burendag.nl